Kedvezmény

2020.05.28. 20:46

Egész évben ingyenesen utazhatnak a tanulók

Forrás: ZiarMM

FRISSÍTÉS!

Elfogadta a kormány annak a kormányhatározatnak a módszertanát, amely lehetővé teszi a tanulók számára, hogy ingyen utazzanak a közszállítási járműveken, hogy eljussanak az iskolába, jelentette be Raluca Turcan miniszterelnök-helyettes csütörtök esti Facebook-bejegyzésében.

A tanulóknak nem kell többé jegyet vagy bérletet váltaniuk, az iskolai ellenőrző alapján utazhatnak a közszállítási eszközökön otthonuk és az iskola között, írta Turcan.

A miniszterelnök-helyettes szerint minden gyermeknek joga van az ingyenes oktatáshoz, és ezzel az intézkedéssel hozzásegítik a legsérülékenyebb szociális kategóriákba tartozó tanulókat, hogy iskolába járjanak.

Egész évben ingyenesen utazhatnak a tanulók a helyi tömegközlekedés járművein – egyebek mellett ezt is tartalmazza az a kormányhatározat-tervezet, amelyet Monica Anisie tanügyminiszter terjesztett elő a csütörtök esti kormányülésen.

A tervezet szerint a tanulók, beleértve az ingázókat is, egész évben ingyen utazhatnának a helyi tömegközlekedés járművein, és az előírás érvényes lenne az egyetemi hallgatókra is.

Borítókép: illusztráció

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában