Indítvány

2021.09.09. 12:35

„Nincs alkotmányos alapja a bizalmatlansági indítvány vitáját elhalasztó döntésnek”

Fotó: faxnews

Az USR PLUS-os Anca Dragu szenátusi elnök szerint az alkotmány egyetlen cikkelye sem támasztja alá a bizalmatlansági indítvány parlamenti vitájának elhalasztását a parlament és kormány közötti jogi konfliktusról szóló alkotmánybírósági döntésig.

A bizalmatlansági indítvány parlamenti vitáját és szavazásra bocsátását az RMDSZ-es törvényhozók javaslatára halasztották el. Csoma Botond képviselőházi frakcióvezető közölte, a házbizottságok csütörtök reggeli, összevont ülésének egyik napirendi pontja volt a bizalmatlansági indítvány vitájának parlamenti napirendre tűzése, de mivel az indítvány törvényességével kapcsolatban a kormány az alkotmánybírósághoz fordult, az RMDSZ-es törvényhozók javasolták, hogy a megvitatását halasszák el az alkotmánybírósági döntés közzétételéig. A javaslatot a házbizottságok el is fogadták – számolt be Csoma Botond.

Anca Dragu, a szenátus elnöke szerint azonban a halasztásra nincs semmiféle alkotmányos érv. Az USR-PLUS-os politikus beszámolója szerint a PNL és a PSD törvényhozói is megjelentek a házbizottságok összevont ülésén, de a „trükközések” folytatódtak, emiatt halasztották el a bizalmatlansági indítvány vitájának parlamenti napirendre tűzését. „Semmi értelme nincs az alkotmánybíróság döntésére várni, az alkotmány egyetlen cikkelye sem indokolja ezt” – mondta Dragu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában