Választás 2020

2020.11.30. 14:42

„Diszkrimináció” nélkül a szavazáson

Klaus Iohannis államfő azt szeretné, hogy minél nagyobb számban menjenek el szavazni a polgárok a december 6-i parlamenti választáson. Az elnök ugyanakkor ismét hangsúlyozta, hogy a vesztegzár alá vont településeken is el lehet menni voksolni.

Iohannis látogatást tett hétfőn a bukaresti egyetemi kórháznál. Az ezt követő sajtónyilatkozatában rámutatott, nehéz megbecsülni, hogy mekkora lesz a részvétel a parlamenti választáson, jómaga azonban azt szeretné, hogy minél többen menjenek el szavazni.

„Nagy a tétje ennek a választásnak, hiszen törvényhozókat választunk a következő négy évre, arra a négy évre, amely alatt fontos reformokat kell véghezvinnünk, ezért politikai stabilitásra van szükség” – nyomatékosította.

Hozzátette, a szavazókörzeteket úgy készítik elő, hogy maximális biztonságban történjen a szavazás, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy „nem lesz diszkrimináció”, mindenki egyformán élhet majd szavazati jogával, azok is elmehetnek voksolni, akik a koronavírusos megbetegedések magas száma miatt vesztegzár alá vont településen laknak.

Borítókép: Illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában