Hallgassa élőben!

Dajbog: Háromszor nagyobb forgalmat regisztráltak a határon a tavalyi húsvéti időszakhoz képest

A tavalyhoz képest a keleti kereszténység idei húsvéti ünnepének ideje alatt háromszor nagyobb forgalom volt tapasztalható az országhatáron – tájékoztatott hétfőn Monica Dajbog belügyminiszteri szóvivő.

Agerpres

A legforgalmasabb határrész ebben az esetben is a Magyarországgal határos volt, ahol az elmúlt 3 nap alatt megközelítőleg 64.000 személy kelt át több mint 30.000 járművel – mondta el Dajbog sajtónyilatkozatában.

A szóvivő szerint a hosszú hétvége idején naponta több mint 26.000 rendőr, csendőr, tűzoltó, határrendőr és belügyminisztériumi pilóta volt szolgálatban. Április 30-a és május 2-a között megtartotta az elmúlt négy évben regisztrált csökkenő tendenciát az erőszakkal elkövetett bűncselekmények, illetve a súlyos közúti balesetek száma.

‘A tűzoltók és a SMURD mentőcsapatok több mint 4000 bevetésen vettek részt, az esetek 80 százalékában sürgősségi orvosi ellátást kellett biztosítaniuk’ – mondta Dajbog.

A SARS-CoV-2 vírus terjedésének megfékezését célzó óvintézkedések áthágása miatt az elmúlt három nap folyamán több mint 11.000 bírságot szabtak ki a hatóságok 2,4 millió lej értékben. A belügyi alkalmazottak megközelítőleg 14.000 céget és több mint 200.000 személyt ellenőriztek, ezek közül csupán 31 cég, illetve körülbelül 10.000 személy sértette meg a szabályokat.

Ugyanakkor 4 személy ellen indított a rendőrség bűnvádi eljárást a betegségek leküzdésére irányuló erőfeszítések meghiúsítása miatt. A hatóságok 16 magánrendezvényt is megszakítottak, amelyeken a résztvevők nem tartották be a járványvédelmi előírásokat, számolt még be a belügyminisztérium szóvivője.Durva: ezt teheti a koronavírus a hímvesszővel
Egy új kutatás szerint durva károkat okozhat a koronavírus azoknál a férfiaknál, akik már átestek a fertőzésen.
Látogatóban Szent László udvarában
Eladták az örökösök a zsibói Wesselényi-kastélyt
Belátták, nem tudják előteremteni a felújításhoz, karbantartáshoz szükséges összeget.
Megalakult a Gyepvédelmi Tanácsadó Szolgálat
A közvélekedés a környezeti értékeket főképp az erdőkkel társítja.
A Nap közelében jár a Solar Orbiter űrszonda
A kitöréseket – a Nap koronakidobódásait – még februárban rögzítette az amerikai NASA és az ESA 2020 februárjában felbocsátott napszondája. Még mindig elemzik.