Oltáslóttó

2021.09.30. 14:00

Csütörtöktől a teljeskörűen beoltott személyek feliratkozhatnak az oltáslóttóra

Fotó: medichub

Csütörtök déltől az uniós digitális Covid-igazolvánnyal rendelkező, teljeskörűen beoltott személyek részt vehetnek az oltáslottón – közölte Facebook-oldalán az egészségügyi minisztérium.

A részvételhez fel kell iratkozni a nyereményjátékra a https://certificat-covid.gov.ro weboldalon a Covid-igazolvány letöltése után. A feliratkozáshoz a felhasználónak a következő lépéseket kell megtennie:

* megerősíti, hogy elolvasta és elfogadja az oltáslottó szabályzatát,

* megerősíti, hogy beleegyezik a személyes adatainak közlésével az oltáslottót szervező intézmények honlapján,

* feliratkozik a nyereményjátékra.

A lépések megtétele után a felhasználót e-mailen értesítik arról, hogy megtörtént a regisztrációja, és kap egy sorszámot is.

A Különleges Távközlési Szolgálat (STS) minden pénteken 12 órakor közzéteszi a https://certificat-covid.gov.ro weboldalon az arra a hétre kiosztott utolsó sorszámot.

A minisztérium közölte: teljeskörűen beoltott személynek azt tekintik, akinek beadták a Johnson&Johnson vakcináját, vagy mindkét dózist megkapta a Pfizer, a Moderna vagy az Astra Zeneca oltóanyagából.

Aki már korábban letöltötte a Covid-igazolványt, az a „Listă certificate” menüpontra, majd az igazolványt megjelenítő gombra („Vizualizează certificat”) kattintva iratkozhat fel az oltáslottóra.

A teljeskörűen beoltott személyeket felírathatják az oltáslottóra azok is, akiknek joguk van a nevükben letölteni a Covid-igazolványukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában