Covid-igazolvány

2021.10.14. 15:04

Cîţu: Nem került szóba a főváros vesztegzár alá helyezése

Florin Cîţu ügyvivő kormányfő szerint még nem került szóba a főváros karantén alá helyezése, de a hatóságok más intézkedéseket fontolgatnak a SARS-CoV-2 vírus terjedésének korlátozására, például a digitális uniós Covid-igazolvány kötelezővé tételét bármilyen gazdasági tevékenység esetében.

Az újságírók a Victoria-palotában tartott csütörtöki sajtótájékoztatón kérdezték meg az ügyvivő miniszterelnöktől, hogy tekintettel a magas fertőzöttségi rátára, számításba veszik-e a hatóságok Bukarest vesztegzár alá helyezését.

Florin Cîţu elmondta, hogy erről már a tavaly is tárgyaltak, de nem volt életképes ötlet, ellenben más intézkedéseket fontolgatnak a vírus terjedésének a visszaszorítására. Közlése szerint az ügyvivő egészségügyi miniszterrel tárgyaltak már arról, hogy kötelezővé kellene tenni a Covid-igazolványt minden tevékenységi területen; ez az intézkedés szerinte sokat segítene abban, hogy a gazdaságot ne kelljen lezárni.

Az ügyvivő kormányfő hangsúlyozta, szeretné, ha ezt az intézkedést mielőbb alkalmaznák a boltokban, bevásárlóközpontokban is. Arra a kérdésre, hogy az üzletek esetében ez nem jelentené-e a vásárlók hozzáférésének a korlátozását, Cîţu így válaszolt: „Ez nem korlátozás, ez csak szűrés”. Szintén kérdésre válaszolva leszögezte, hogy javaslatát még nem terjesztette a pártja parlamenti frakciói elé, csak az egészségügyi miniszterrel egyeztetett róla.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában