Aktuálpolitika

2021.01.14. 19:35

Cîţu: Hatályon kívül helyezzük az országos vállalatok állami tulajdonú részvényeinek elidegenítését tiltó törvényt

Teljesen hatályon kívül helyezik az országos vállalatok állami tulajdonú részvényeinek elidegenítését tiltó törvényt – jelentette ki csütörtökön Florin Cîţu miniszterelnök, aki szerint ez jelzésértékű lesz a tőkepiac irányában, és új beruházókat vonz az országba.

„Ez nem a részvények elidegenítéséről szól, hanem a külföldi tőke bevonzásáról Romániába. Ezt tesszük, tőkésítjük ezeket a vállalatokat. Nincs erőforrásunk arra, hogy az összes ilyen vállalatot tőkésítsük azon a szinten, amilyenre igény lenne, hogy fejlődjenek. És akkor, e tőke ellenértékeként, átadják ezen társaságok tulajdonának vagy részvényeinek egy részét más részvényeseknek. Ez az egész világon így történik” – magyarázta a miniszterelnök.

Hozzátette: Románia ezzel jelezni akarja, hogy korszerű gazdasága van, amely ismeri a tőkepiaci eszközök működését.

„A törvény hatályon kívül helyezése nem feltétlenül jelenti azt, hogy holnap kezdünk eladni. Nem, ez azt jelzi a tőkepiacnak, a külföldi befektetőknek, hogy először is Romániában a magántulajdon szent, másodszor pedig azt, hogy nem vagyunk olyan ország, amely nem akarja, hogy jöjjenek a befektetők. Tehát nyitott, korszerű gazdaság vagyunk, amely ismeri a tőkepiaci eszközök működését” – nyilatkozta a miniszterelnök.

Borítóképünkön: Florin Cîţu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában