Oltás

2021.04.16. 15:56

Cîţu: Az oltási kampány sikerességén múlik idén a koncertek, fesztiválok szervezése

Lehet szó fesztiválok és koncertek szervezéséről az idén, de csak akkor, ha az oltási kampány sikeres lesz – jelentette ki pénteken Florin Cîţu miniszterelnök.

A Kolozsváron tartózkodó kormányfő Emil Boc polgámesterrel és a nagy rendezvények szervezőivel tartott megbeszélést ebben a témában. Elmondása szerint beszélgetőpartnerei megértették az üzenetet: csakis sikeres oltási kampány esetén lehet szó koncertekről, fesztiválokról, az életünknek a normális kerékvágásba való visszatéréséről. 'Ez (a sikeres oltáskampány – szerk. megj.) az alapfeltétele a gazdaság újraindításának. Én mindent megteszek ennek érdekében. (...) Jelenleg ez jelenti az egyetlen megoldást' – hangsúlyozta Cîţu kolozsvári sajtótájékoztatóján, amelyet a kolozsvári elöljáróval közösen szervezett. Hozzátette, a rendezvényszervezők támogatásukról biztosították, részt fognak vállalni az oltási kampány sikerre vitelében.

Emil Boc felhívást intézett a fiatalokhoz, hogy oltassák be magukat, mert 'ezzel váltják meg útlevelüket a koncertekre, eseményekre, fesztiválokra'. 'Minél többen oltatjátok be magatokat, annál korábban lehet fesztiválokat szervezni. (...) Szervezhetünk tesztkoncerteket is, persze, de ha nincsenek beoltott személyek, hiába. Az immunizálás jelenti a kulcsot, az útlevelet a koncertekre' – üzente a kolozsvári polgármester.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában