Támogatás

2021.07.21. 16:08

Cîţu: 148,7 millió lejes támogatást hagyott jóvá a kormány 17 katasztrófa sújtotta megye számára

A kormány szerdai ülésén 148,7 millió lejes támogatást hagyott jóvá az áradások és földcsuszamlások által sújtott 17 megye számára. A pénzt 243 település 1085 létesítményének helyreállítására fordítják – nyilatkozta Florin Cîţu miniszterelnök.

Cîţu közölte: az összegből az árvíz vagy földcsuszamlás által tönkretett helyi és megyei utakat, hidakat, gátakat javítják meg a következő megyékben: Fehér, Arad, Argeş, Bákó, Bihar, Beszterce-Naszód, Botoşani, Krassó-Szörény, Kolozs, Kovászna, Gorj, Hargita, Hunyad, Máramaros, Szatmár, Vâlcea és Vrancea.

A kormányfőtől megkérdezték, hogy a természeti katasztrófák által sújtott iskolaépületek felújítására is elkülönítenek-e majd összegeket. 'Persze. Van is már egy előzetes becslésünk, de várom a végleges kimutatást. Tizenhét oktatási intézményről van szó, ebből Kolozsváron van kilenc iskola, Botoşani-ban egy iskola, Brassóban három óvoda, Szatmár megyében egy sportlétesítmény, Fehér megyében három iskola. Ezeken megrongálódott tetőzeteket, beázott alagsorokat kell helyrehozni, illetve vízszivárgást kiküszöbölni. Időben biztosítani fogjuk a javítási munkálatokhoz szükséges forrásokat ezen iskolák számára' – ígérte Cîţu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában