Románia

2020.01.22. 09:56

Cioloş: A parlamenti választások után kerülhet sor az USR és a PLUS fúziójára

Az idei parlamenti választások után valósítják meg az Igazság, Egység és Szolidaritás Pártja (PLUS), valamint a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) fúzióját – jelentette ki kedd este Dacian Cioloş, a PLUS elnöke.

Cioloş a román közszolgálati televíziónak adott nyilatkozatában elmondta, hogy a két politikai alakulatnak már van egy közös, hat tagból álló Végrehajtó Bizottsága, de közös feddhetetlenségi bizottság és közös közpolitikai bizottság is alakult már, tehát ,,dolgoznak„ az USR-PLUS fúzión. A két párt egyesülésének azonban csak az idei parlamenti választások után adnak hivatalos keretet, mert jelenleg a kampányokra kell koncentrálniuk, tette hozzá a PLUS vezetője.

Dan Barna, az USR elnöke realistának nevezte ezt az elképzelést. Szintén a TVR-nek adott nyilatkozatában úgy fogalmazott, 2020 lesz az USR PLUS szövetség megerősödésének éve, amikor az általa és Dacian Cioloş által vezetett alakulat számottevő politikai erővé válik Romániában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában