Egészségügy

2021.11.30. 18:38

Ciolacu: Nem értek egyet az oltás kötelezővé tételével

Marcel Ciolacu szenátusi elnök, a Szociáldemokrata Párt (PSD) vezetője kedden kijelentette, hogy „egyáltalán” nem ért egyet a koronavírus elleni oltás kötelezővé tételével, hangsúlyozva, hogy az élethez való jog „elsőbbséget élvez” minden más joggal szemben.

„Én senkit nem kötelezek, és egyáltalán nem értek egyet az oltás kötelezővé tételével. Azonban tisztázzuk. Nekem is vannak jogaim, önöknek is. Neked jogod van nem beoltatni magad, nekem jogom van beoltatni magam. Az élethez való jog elsőbbséget élvez szerintem minden más joggal szemben” – fejtette ki Ciolacu a közszolgálati televíziónak (TVR) nyilatkozva.

Hozzátette, Alexandru Rafila egészségügyi miniszter majd mindent el fog magyarázni a Covid-igazolvány munkahelyi bevezetéséről szóló jogszabállyal kapcsolatban.

Ciolacu kifejtette ugyanakkor, úgy gondolja, hogy „a politikusoknak nem kellene többé véleményt nyilvánítaniuk a pandémiával kapcsolatban”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában