Aktuálpolitika

2019.12.12. 18:33

Ciolacu: Meg kell duplázni a gyermekpénzt... Orban: a PSD-nek három éve volt, hogy megtegye

A Szociáldemokrata Párt (PSD) módosító indítványt nyújt be a költségvetés-tervezethez, amelyben a gyermekpénz összegének megduplázását javasolja, ha pedig a kormány felelősségvállalással fogadja el a jogszabályt, akkor a PSD törvénytervezetet nyújt be ebben a témában – jelentette ki csütörtökön Marcel Ciolacu, a PSD ügyvivő elnöke.

Hozzátette, hogy az állami költségvetés kidolgozása a kormány feladata, és a PSD úgy véli, hogy a gyermekpénz összege „túl kevés a mai körülmények között”.

A kijelentésre reagálva Ludovic Orban miniszterelnök úgy fogalmazott, hogy a PSD-nek lett volna ideje, hogy hároméves kormányzása alatt megemelje a gyermekpénz összegét, ha tényleg akarja.

Emlékeztetett, hogy a Nemzeti Liberális Párt (PNL) 'szinte megduplázta' a gyermekpénzt és javaslatot tett arra, hogy ennek értékét évente kiigazítsák. Meglátása szerint, miután a PSD 'porrá zúzta a költségvetést', most olyan 'populista intézkedéseket' kezdeményez, amiknek 'nincs költségvetési háttere'.

(A borítóképen: Ludovic Orban)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában