egyezkedés

2021.11.16. 10:36

FRISSÍTVE l Ciolacu: Le kell zárnunk a költségvetés és az igazságügy kérdését

Presedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, sustine o declaratie de presa dupa ce a participat la sedinta Comitetului Executiv, marti, 14 ianuarie 2020, in Bucuresti. ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Fotó: spotmedia.ro

FRISSÍTÉS

11.40 óra – Ha létrejön a hárompárti koalíció, „optimalizálni” fogják az országos helyreállítási tervet (PNRR) – jelentette ki kedden a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke.

Marcel Ciolacut többek között arról faggatták az újságírók, hogy belefoglalják-e a leendő kormányprogramba a PNRR újratárgyalását. „Optimalizálni fogjuk a helyreállítási tervet. Ha létrejön ez a koalíció, több mint valószínű, hogy elmegyünk Brüsszelbe megbeszélni a konkrétumokat” – válaszolt a szociáldemokrata pártelnök.

Ciolacu szerint a PSD és a Nemzeti Liberális Párt EP-képviselői már tárgyalnak az EU képviselőivel a román helyreállítási terv optimalizálásáról.


FRISSÍTÉS

11.35 óra – Ciolacu reményét fejezte ki, hogy a kormányprogramra vonatkozó tárgyalásokat sikerül a keddi nap folyamán lezárni. Hozzátette, miután megegyeztek a kormányprogram tekintetében, rátérnek a politikai jellegű egyezkedésekre.

Azt is elmondta, hogy a PSD, a PNL, az RMDSZ és a nemzeti kisebbségek küldöttei kedden 13 órakor ülnek ismét tárgyalóasztalhoz, hogy a kormányprogram részleteiről közelítsék álláspontjaikat.


Marcel Ciolacu, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke úgy nyilatkozott kedden, hogy a Nemzeti Liberális Párttal (PNL) és a Romániai Magyar Demokrata Szövetséggel (RMDSZ) zajló kormányalakítási tárgyalások keretében még megállapodásra kell jutniuk a pénzügy, a jövő évi költségvetés és az igazságügy kérdésében.

Ciolacu hozzátette, miután megegyeztek a kormányprogram tekintetében, rátérnek a politikai jellegű egyezkedésekre.

Arra a kérdésre, hogy tárgyalópartnerei felajánlották-e neki a miniszterelnöki tisztséget, Ciolacu nemmel válaszolt.

„A PSD még nem tett javaslatot miniszterelnök-jelöltre, de szilárd meggyőződésem, hogy meg fogja tenni” – fogalmazott a pártelnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában