Aktuálpolitika

2020.07.06. 18:36

Ciolacu keményen odaszólt Orbannak: „kormányozzanak, ne lopjanak”

Ludovic Orban miniszterelnököt a világjárvány alatt, „csak a pénz érdekelte”, „a nagy liberális bendő megtömése” közvetlenül odaítélt, több száz millió eurós szerződésekkel – vélekedett a Szociáldemokrata Párt (PSD) ügyvivő elnöke, Marcel Ciolacu.

Forrás: g4media

„Miniszterelnök úr, négy hónapja kérjük tisztán és érthetően: kormányozzanak, ne lopjanak! Önök azonban szemtelenül kihasználták a helyzetet, hogy jóllakassák valamennyi politikai ügyfelüket. Dacoltak az emberek szenvedésével, és szégyentelenül dacoltak a közemberek számára előírt korlátozásokkal. Ön számára sem létezett se szabály, se törvény. Bezárták az embereket a házaikba és tönkretették a gazdaságot, miközben a PNL-s ügyeskedők jól meggazdagodtak” – fogalmazott élesen Ciolacu a kormányfő órája keretében tartott képviselőházi vitán.

Ciolacu állítása szerint, az Orban-kabinetet nem érdekelte, hogy „még az orvosok is” rossz minőségű védőmaszkokat kaptak, sem az, hogy a rászorulók a mai napig nem jutottak hozzá az ingyenes maszkokhoz, csak az foglalkoztatta, hogy „a közpénzek jussanak az ön barátainak a zsebébe”

A számonkérés sem maradhatott el:„Ma magyarázattal kell szolgálnia. Az embereknek tudniuk kell, milyen köze van önnek az Unifarm-botrányhoz. Hiába próbálja tagadni. Ön is azok közé tartozott, akik állandó jelleggel dicsérték az Unifarm igazgatóját a vállalat átláthatósága miatt. Most már nem is ismeri őt?” – tette fel a kérdést Ciolacu, aki ismét megerősítette, hogy a PSD bizalmatlansági indítványt fog benyújtani a kormány ellen, és aki nem szavazza azt meg, „tettestárs lesz a PNL-féle rablásban”.

Borítóképünkön: Marcel Ciolacu (bal oldalon) és Ludovic Orban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában