Aktuálpolitika

2020.07.13. 16:44

Ciolacu: Addig nem szavazunk, amíg a kormányfő nem jön a parlament elé

A szociáldemokraták akkor szavazzák meg a szenátusban a karanténtörvény tervezetét, ha a kormányfő és az egészségügyi miniszter kiáll a parlament elé és tisztázza a tervezet homályos aspektusait, jelentette ki hétfőn Marcel Ciolacu, a PSD ügyvivő elnöke.

Fotó: GEORGE CALIN

A kormány által a képviselőházba küldött törvénytervezet rossz, emiatt a döntő házban, a szenátusban folytatják a tervezet vitáját, meghallgatják a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanácsot (CSM) és az állampolgári jogokért és szabadságokért küzdő civil szervezeteket is, fejtette ki Ciolacu, aki szerint a parlament elé terjesztett törvénytervezethez nem csatolták az igazságügyi minisztérium jóváhagyását.

„Nem szavazzuk meg a törvénytervezetet addig, amíg a kormányfő és az egészségügyi miniszter nem jön elénk, hogy tisztázzunk minden homályos dolgot a tervezettel kapcsolatban” – jelentette ki Ciolacu a Szociáldemokrata Párt országos végrehajtó bizottságának ülése után.

Erre reagálva a kormány nyilatkozatban leszögezi, hogy sem Ludovic Orban kormányfő, sem a kabinet tagjai nem kaptak meghívást, hogy részt vegyenek a karanténtörvény tervezetének parlamenti vitáján.

„Mind a kormányfő, mind az igazságügyi, illetve az egészségügyi miniszter hajlandó bármikor részt venni a parlamenti vitákon, ha meghívják őket, vagy erre hivatalos felszólítást kapnak” – áll a kormány közleményében.

Borítóképünkön: Marcel Ciolacu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában