kormányalakítás

2021.11.22. 11:17

Ciolacu: A PSD a tárgyalások után dönt a miniszterjelöltjeinek személyéről

A Klaus Iohannis államfővel folytatandó hétfői kormányalakítási tárgyalások után dönt a Szociáldemokrata Párt (PSD) vezetősége miniszterjelöltjeinek személyéről.

Marcel Ciolacu pártelnököt arról faggatták az újságírók a PSD országos politikai tanácsának hétfő reggeli ülése előtt, hogy a párt miniszterjelöltjeiről is várható-e döntés a tanácskozáson. A pártelnök azt mondta, a Cotroceni-palotában délben sorra kerülő egyeztetést követően lesz egy újabb vezetőségi ülésük, akkor határoznak majd a miniszterjelöltekről.

Hozzátette, hétfőn várhatóan aláírják a koalíciós megállapodást és kedden megválasztják a szenátus és a képviselőház új elnökeit.

A hétfő reggeli ülés kapcsán Ciolacu rámutatott, ismerteti a rotációs kormány struktúráját mindkét változatban, liberális, illetve szociáldemokrata miniszterelnökkel a kabinet élén, elmondja kollégáinak, hogy melyik változat milyen feltételekkel jár, majd meghozzák a döntést arról, hogy melyik variánst érvényesítsék először.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában