Tanügy

2021.08.03. 18:36

Biztos, hogy jövőre nem módosul a középiskolai felvételi módszertana

Fotó: Illusztráció

Sorin Cîmpeanu oktatási miniszter kedden arról biztosított, hogy jövő évben nem változik a középiskolai felvételi módszertana.

„Biztosan nem lesznek változások 2022-ben. (...) Módosításokat leghamarabb a 2023-as évi felvételire lehet bevezetni. Az ősszel nyolcadik osztályba lépő tanulók szülei megnyugodhatnak: nem módosul az országos képességfelmérő vizsga” – szögezte le a miniszter.

Hozzátette, az egyetlen módosítás az lesz, hogy a dolgozatok javítását informatizálják, hogy kiszűrjék az emberi szubjektivitást; ez azonban nem fogja befolyásolni a diákok felkészülését. Véleménye szerint előnyükre fog válni a szubjektivitás kiküszöbölése. Emlékeztetett, hogy a nyolcadikosok idei képességfelmérő vizsgáján 20.000 óvást nyújtottak be, és ezek közül nagyon sok eredményezett osztályzat-módosítást, hasonlóan az érettségi vizsgához, ahol az 56.000 benyújtott óvás közül 53.000 eredményezett jegymódosítást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában