Hallgassa élőben!
Fotó: Illusztráció

Biztos, hogy jövőre nem módosul a középiskolai felvételi módszertana

Agerpres

Sorin Cîmpeanu oktatási miniszter kedden arról biztosított, hogy jövő évben nem változik a középiskolai felvételi módszertana.

„Biztosan nem lesznek változások 2022-ben. (…) Módosításokat leghamarabb a 2023-as évi felvételire lehet bevezetni. Az ősszel nyolcadik osztályba lépő tanulók szülei megnyugodhatnak: nem módosul az országos képességfelmérő vizsga” – szögezte le a miniszter.

Hozzátette, az egyetlen módosítás az lesz, hogy a dolgozatok javítását informatizálják, hogy kiszűrjék az emberi szubjektivitást; ez azonban nem fogja befolyásolni a diákok felkészülését. Véleménye szerint előnyükre fog válni a szubjektivitás kiküszöbölése. Emlékeztetett, hogy a nyolcadikosok idei képességfelmérő vizsgáján 20.000 óvást nyújtottak be, és ezek közül nagyon sok eredményezett osztályzat-módosítást, hasonlóan az érettségi vizsgához, ahol az 56.000 benyújtott óvás közül 53.000 eredményezett jegymódosítást.Elképesztő dologra bukkantak búvárrégészek a tengerfenéken Spanyolországban
A 4. és 5. századból származnak.
Felgyorsítanák a földterületek visszaszolgáltatását
Hernyák Zsóka győzött a vajdasági magyar drámaíróversenyen
A díjnyertes darabot Molnár-Gábor Dóra állította színpadra.
Minden új templom bástya a nemzet szabadságáért és nagyságáért folyó küzdelemben!
A magyarok csak keresztényként maradhatnak meg és minden egyes új templom bástyát jelent a nemzet szabadságáért és nagyságáért folyó küzdelemben.
Nem adták ki az első díjat a DrámaÍRÓ kategóriában
Nem adták ki az első díjat az idén ötödik alkalommal megszervezett dráMÁzat drámapályázat drámaÍRÓ kategóriában – közölték az MTI-hez eljuttatott közleményükben a szervezők.