Koronavírus

2020.03.08. 11:31

Betiltják az ezer főnél nagyobb rendezvényeket Romániában

 Romániában betiltanak minden olyan eseményt, rendezvényt, tevékenységet, amelyen 1000-nél több résztvevőre számítanak – jelentette be vasárnap délelőtt Raed Arafat, a belügyminisztérium sürgősségi esetekkel foglalkozó részlegének államtitkára.

shutterstock_160644944

Azon rendezvények esetén, ahol az összegyűlő tömeg 1000 személynél kevesebb, a döntést helyileg kell meghozni. A korlátozások március 31-ig vannak érvényben, így biztosra vehető, hogy a legtöbb március 15-i megemlékezést is érinti a sürgősségi rendelet. Magyarországon már szombaton bejelentették, hogy nem szerveznek állami nagyszabású ünnepséget március 15-én.

A március 8-tól érvénybe lépő tiltás a sportrendezvényeket is érinti, labdarúgó-mérkőzést csak nézők nélkül lehet majd szervezni. A hatóságok döntése szerint azokban az iskolákban, ahol koronavírussal (Covid-19) fertőzött személyt regisztráltak, két hétre felfüggesztik az oktatást. Valamint r az orvostan hallgatók kórházi gyakorlatozását is felfüggesztik március 31-ig, amikor újra értékelik a fennálló helyzetet, és döntenek a korlátozások eltörléséről, vagy esetleges meghosszabbításáról. Arafat elmondása szerint az új intézkedések megelőző jellegűek, céljuk hogy megakadályozzák a vírus terjedését.

Raed Arafat hangsúlyozta, az egészséges embereket nem tesztelik koronavírusra, és arról, hogy valaki nem fertőzött, nem adnak igazolást az egészségügyi intézmények.

(digi24)

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában