Aktuálpolitika

2020.01.19. 10:48

Az RMDSZ mindenhol állít polgármester-jelöltet, ahol a magyar lakosság meghaladja a 15%-ot

A Szövetségi Képviselők Tanácsa (SZKT) kolozsvári ülésén úgy döntött, hogy az RMDSZ mindenhol állít polgármester-jelöltet, ahol a magyar lakosság számaránya meghaladja a 15%-ot – írja a szövetség szombati közleményében.

A dokumentum szerint a 2020-as önkormányzati választáson az RMDSZ feladata az erdélyi magyar érdekképviselet hatékonyságának növelése az önkormányzatokban.

„Március 15-éig lezárul a jelöltállítási folyamat, az RMDSZ-nek mindenhol lesz polgármester-jelöltje, ahol a magyar lakosság számaránya meghaladja a 15%-ot” – szögezi le a közlemény.

Horváth Anna, az RMDSZ alelnöke közölte: azoknak, akik helyi vagy megyei tanácsosi, illetve polgármesteri vagy megyei tanácselnöki tisztségre pályáznak, össze kell gyűjteniük a magyar lakosság egy, illetve három százalékának támogató aláírását abból az adminisztratív-területi egységből, amelyben pályáznak.

Az SZKT visszaválasztotta elnökének Bíró Rozáliát, aki egyedül indult a tisztségért.

Az SZKT ülésének elején 24 személy kapta meg az Ezüstfenyő-díjat, este pedig ünnepélyre került sor a Kolozsvári Állami Magyar Színházban az RMDSZ megalakulásának 30. évfordulója alkalmából.

 

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában