Főügyész

2020.01.21. 10:01

Az igazságügyi miniszter Giorgiana Hosut javasolja a DIICOT élére

Giorgiana Hosut javasolja a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) főügyészi tisztségébe Cătălin Predoiu igazságügyi miniszter.

Predoiu indoklásában kifejtette, a DIICOT felelős a határokon átívelő nyomozások lefolytatásáért és a belső és külső, intézményközi együttműködésekért, Giorgiana Hosu pedig megfelelően felkészült ezekre a feladatokra. Menedzseri terve átfogó, és széleskörű rálátása van a DIICOT tevékenységére és kihívásaira, érvelt az igazságügyi miniszter.

A törvényes eljárás értelmében a miniszter a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanácshoz (CSM) terjeszti fel javaslatát, amely véleményezi azt. Pozitív véleményezés esetén a szaktárca vezetője továbbküldi a javaslatot Klaus Iohannis elnöknek, aki illetékes a DIICOT főügyészének kinevezésében.

Az igazságügyi miniszter decemberben kezdte el a főügyészi kinevezéseket célzó eljárást a legfőbb ügyészség, a DNA és a DIICOT élére.

A DIICOT vezetői tisztségére öten pályáztak: Teodor Niţă, Ioana Bogdana Albani, Elena-Giorgiana Hosu, Viorel Badea és Daniel Horodniceanu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában