Javaslat

2020.01.21. 09:57

Az igazságügyi miniszter Gabriela Scuteát javasolja a legfőbb ügyészi tisztségre

Gabriela Scuteát javasolja a legfőbb ügyészi tisztségre Cătălin Predoiu igazságügyi miniszter.

Predoiu ezt kedden jelentette be. Mint elmondta, azért esett választása Gabriela Scutea ügyészre, mert 'a legfőbb ügyészség jelenlegi helyzete nem engedi meg a kísérletezéseket', és Scutea menedzseri terve volt a legjobb az összes benyújtott pályázat közül.

'Jól ismeri az Együttműködési és Ellenőrzési Mechanizmust, és jól ismerik Brüsszelben' – mondta Predoiu Scuteáról.

A törvényes eljárás értelmében a miniszter a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanácshoz (CSM) terjeszti fel javaslatát, amely véleményezi azt. Pozitív véleményezés esetén a szaktárca vezetője továbbküldi a javaslatot Klaus Iohannis elnöknek, aki illetékes a legfőbb ügyész kinevezésében.

Az igazságügyi miniszter decemberben kezdte el a főügyészi kinevezéseket célzó eljárást a legfőbb ügyészség, az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) és a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) élére.

A legfőbb ügyészi tisztségre nyolcan pályáznak: Ionel Corbu, Florin-Daniel Căşuneanu, Gabriela Scutea, Laura Oprean, Pompiliu-Marian Drilea-Marga, Daniel Horodniceanu, Sorin Săndel Vasilache és Răzvan Horaţiu Radu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában