Azonnal

2021.09.30. 19:35

Az AUR szakemberekből álló nemzeti egységkormány felállítását támogatja

A Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) a szakemberekből álló nemzeti egységkormány azonnali felállítását támogatja, és ha nincs konszenzus, az előre hozott választások jelentik a megoldást, hogy az országot a helyes útra tereljék – jelentette ki csütörtökön az alakulat társelnöke, George Simion.

„Erre már tavaly decemberben javaslatot tettünk a Cotroceni-palotában lezajlott tanácskozáson. (...) Ennek a cirkusznak semmi értelme. Nem volt értelme várni a bizalmatlansági indítvány megszavazására egy hónapot. Egy hónapig fizettük potyára Florin Cîţu kormányfői fizetését. Ennek most meg kell történnie. Most jönnek a számlák, most kell meghozni az intézkedéseket. Most akarunk szakértői kormányt, nem miután kétszer megbukik a jelenlegi kormány” – fejtette ki Simion a parlamentben.

Emlékeztetett ugyanakkor, hogy az AUR törvényhozói nem voltak jelen csütörtökön a PSD bizalmatlansági indítványának felolvasásán, de jövő kedden nyilvánosan megszavazzák a kormánybuktató kezdeményezést.

Címkék#AUR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában