Segítségnyújtás

2021.10.21. 15:35

Ausztriától és Franciaországtól is kap segítséget Románia

Covid-19 outbreak or new Coronavirus, 2019-nCoV, virus on a map of ROMANIA . Covid 19-NCP virus: contagion and propagation of disease. Pandemic and viral epidemic.,Image: 516401649, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no

Fotó: Illusztráció

Ausztria és Franciaország is segítséget ajánlott fel Romániának a koronavírusos betegek kezeléséhez az uniós polgári védelmi mechanizmus keretében – közölte csütörtökön az Európai Bizottság bukaresti képviselete.

Ausztria 1075 gyógyszercsomagot, Franciaország 89.030 flakon orvosságot, 18 lélegeztetőgépet és más egészségügyi felszerelést küld. További segítségként Románia 200 oxigénkoncentrátort kapott korábban a közös európai stratégiai készletből, 50 oxigénkoncentrátort Lengyelországból, 5200 flakon monoklonális antitestet Olaszországból, valamint a múlt héten 15 lélegeztetőgépet és 8 oxigénkoncentrátort Dániából.

A hét elején a Moldovai Köztársaság egy orvoscsapatot küldött Romániába segíteni a koronavírusos betegek kezelésében, és magyarországi kórházak vettek át több súlyos állapotban lévő pácienst. Az Európai Bizottság bukaresti képviselete közleményében emlékeztetett arra, hogy Románia anyagi támogatást is kért korábban az EU-tól a járvány leküzdéséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában