Hallgassa élőben!

Augusztus 2-ától a Spikevax vakcinát is kaphatják a 12-17 évesek

Agerpres

Augusztus elsejétől lehet időpontot kérni az oltási előjegyzések internetes platformján a tizenévesek immunizálására a Moderna vakcinájával, a Spikevax-szal – közölte pénteken a lakosság beoltását koordináló országos bizottság (CNCAV).
Az Európai Gyógyszerügynökség július 23-án hagyta jóvá a Moderna vakcinájának alkalmazását a 12-17 éves korosztálynál.
Akárcsak a 18 év fölöttiek, a 12-17 évesek is két dózist kapnak a Moderna oltóanyagából. A két oltás között 28 napnak kell eltelnie.
A kiskorúak beoltásához szülő vagy gyám hozzájárulása szükséges, akárcsak a Pfizer/BioNTech vakcinájának beadásakor.
Augusztus 2-ától a platformon történő előjegyzés nélkül, az oltási központokban vagy oltási akciók helyszínein is lehet kérni az immunizálást a tizenévesek számára. A kiskorút szülőnek vagy gyámnak kell kísérnie, aki személyazonossági igazolvánnyal vagy útlevéllel igazolja magát. A 14 év alatti kiskorúak immunizálásához a születési bizonyítványt kell bemutatni. A szűrővizsgálati űrlapot és a szülői beleegyezési nyilatkozatot le lehet tölteni a ROVACCINARE honlapról.23 mágnes nyelt le egy hat éves gyerek, napokig hányt, majd meg kellett műteni
Egy hat éves gyerek az iskolában kapott mágnesekkel játszott, majd haza vitte őket, hogy a babájának nyakláncot készítsen belőle. Sussex-i otthonában azonban néhány nap alatt 23 mágnes nyelt le, ezzel életveszélybe sodorva magát.
Fellép hazánkban a metál zene négyszeres Grammy-díjas óriása
A zenekar eddig egyszer, másfél évtizede a Sziget Fesztiválon lépett fel hazánkban.
Orban: Cîţu elnökké választása egy „párton belüli puccs” eredménye
Bobic: Dárdain múlik, meddig lesz a Hertha vezetőedzője
A sportvezető szerint a magyar szakember egy stabil szezonban is a megfelelő ember a posztra.
Kedden tárgyalnak a képviselőházi elnöki tisztségről