Időjárás

2020.08.10. 19:01

Augusztus 15-ike után véget ér a kánikula

Továbbra is meleg idő várható, de augusztus 15-e után már sehol sem lesz kánikula az országban, csapadék szinte naponta kialakulhat – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) augusztus 10-e és augusztus 23-a közötti időszakra érvényes előrejelzéséből.

Fotó: Alexandru Nițescu

Erdélyben a jelzett időszak első napjaiban 29 Celsius-fok körül várható a legmagasabb nappali hőmérséklet, majd ez augusztus 16-a után 27 fok körülire esik vissza. Az éjszakai hőmérsékleti minimumok gyakorlatilag nem változnak, nagyjából 12-15 Celsius-fokra lehet számítani. Kisebb eső akármelyik nap kialakulhat, jelentősebb csapadék 10-én, 15-én és 16-án lesz.

A Bánságban és a Körösök vidékén eleinte nagyon meleg lesz, a hőmérséklet csúcsértéke 31-32 Celsius-fok körül valószínű. Augusztus 15-e után kissé lehűl az idő, 28-29 fok lesz. Az éjszakák enyhék lesznek, a hőmérséklet nem csökken 15 Celsius-fok alá. Eső minden nap lehet, főleg délutánonként, de ennek nagyobb a valószínűsége augusztus 14-e után, főleg 15-én és 16-án.

Máramarosban augusztus 15-éig napközben 30 Celsius-fokra melegedik a levegő hőmérséklete, majd 2-3 fokos visszaesés következik az intervallum végéig. Az éjszakai hőmérsékletek szinte változatlanok lesznek a következő két hétben, nagyjából 14-16 Celsius-fokos minimumokkal. Kisebb eső bármikor kialakulhat, nagyobb mennyiségű csapadékra augusztus 15-eu után lehet számítani.

Hegyvidéken nappal 18-19, éjszaka 10-11 Celsius-fok várható, csapadék bármikor előfordulhat.

A prognózis a readingi (Anglia) székhelyű Középtávú Időjárás-előrejelzések Európai Központjának (ECMWF) adatai alapján készült.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában