Haláleset

2021.03.04. 13:17

Argeş megye: Meghalt egy férfi a koronavírus elleni oltás másnapján

Meghalt egy Argeş megyei férfi egy nappal azután, hogy megkapta a koronavírus elleni oltást. A megyei közegészségügyi igazgatóság (DSP) igényléssel fordult az illetékes hatóságokhoz a halál okának megállapítása érdekében – tájékoztat csütörtöki közleményében a COVID-19 elleni oltási kampányt koordináló országos bizottság (CNCAV).

A közlemény értelmében a férfi diszlipidémiával és magas vérnyomással szerepelt a családorvosi nyilvántartásban.

A 45 éves férfi március 2-án kapta meg a koronavírus elleni vakcinát egy mioveni-i központban. Az oltás után az eljárásnak megfelelően megfigyelés alatt tartották, de semmiféle tünet nem jelentkezett nála, így elhagyta az oltóközpontot. Négy órával később bevitték a mioveni-i kórház sürgősségi osztályára, miután otthonában rosszul lett, elveszítette az eszméletét. Mire beért a kórházba, állapota javult. Az orvosok különféle kivizsgálásoknak vetették alá, este pedig saját kérésére kiengedték a kórházból. Március 3-án reggel családja mentőt hívott hozzá, az orvos azonban már csak a halál beálltát tudta megállapítani.

Az Argeş megyei közegészségügyi igazgatóság igényléssel fordult az illetékes hatóságokhoz a halál okának megállapítása érdekében.

Borítókép: a mioveni-i kórház/illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában