Koronavírus Romániában

2020.03.15. 10:48

Arafat: A sürgősségi állapot bevezetése segítséget jelent a járvány leküzdésében

Raed Arafat, a katasztrófavédelmi főigazgatóság vezetője felhívást intézett a sajtóhoz, amelyben 'felelős polgári hozzáállást' kér, és leszögezi: a szükségállapot bevezetése nem problémát, hanem segítséget jelent a járvány leküzdésében, ezért ezt a témát „nem szabad elpolitizálni”.

„Miután az államfő bejelentette, hogy hétfőtől szükségállapotot hirdet, különböző spekulációk, pániküzenetek jelentek meg, amelyek a népesség bizonyos magatartását válthatják ki. A médiában megjelentek olyan nyilatkozatok, amelyek szerint racionalizálják az élelmiszereket, vagy pedig leállítják a forgalmat... stb. Vannak olyan videók, amelyeket olyan emberek készítettek, akik viccnek fogják fel a helyzetet, és azt látjuk, hogy egy fehérbe öltözött egyén egy másik ember után rohan az utcán, és a felvétel azt sugallja, hogy elszabadult az ellenőrzés alól a helyzet. A sajtónak, azon személyeknek, akik különböző tartalmakat töltenek fel a szociális hálóra, valamennyiünknek felelős polgári hozzáállást kell tanúsítanunk”- idézi Arafat szombati Facebook-bejegyzését az Agerpres hírügynöksége.

Az államtitkár szolidaritásra és kölcsönös bizalomra int.

„A rendkívüli állapot kihirdetésének célja semmiképpen sem az, hogy problémát okozzon, hanem, hogy segítsen, támogassa a járvány terjedésének megakadályozását. Ezt a témát nem szabad elpolitizálni. Szolidaritásra és kölcsönös bizalomra van szükség” – zárul Raed Arafat üzenete.

Borítóképünkön: Raed Arafat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában