Koronavírus Romániában

2020.03.11. 12:39

Arafat: A határrendészet figyelemmel követ valamennyi útmegszakításos járatot

 A határrendészet figyelemmel követi az útmegszakítással Romániába érkező légi járatokat, az utasok nem tudják eltitkolni a hatóságoktól, hogy melyik országból indultak – közölte szerdán az országos vészhelyzeti főigazgatóság vezetője. Raed Arafat szerint volt már példa arra, hogy megkísérelték megtéveszteni a hatóságokat.

Peking, 2020. január 24. Védõruhát viselõ munkás egy pekingi metróállomáson felállított ellenörzõpontnál 2020. január 24-én. Kilenc közép-kínai városban vezettek be közlekedési zárlatot az új koronavírus terjedésének megfékezésére, a járvány kiindulópontjának számító Hupej tartomány pedig a legmagasabb fokú közegészségügyi válsághelyzetet hirdetett. Kínában eddig 830 fertõzöttet diagnosztizáltak, míg a halálos áldozatok száma 25-re emelkedett. MTI/AP/Mark Schiefelbein

Fotó: Mark Schiefelbein

A belügyminisztériumi államtitkár szerint jelenleg 752 személy van intézményes karanténban az országban, közülük 429-en Magyarországon, 23-an Szerbián, 70-en Bulgárián, 94-en Ukrajnán keresztül érkeztek Romániába – informál az Agerpres hírügynöksége.

„Hangsúlyozni szeretném, hogy a határrendészet figyelemmel követ valamennyi útmegszakításos járatot, így a Romániába érkezők nem tudják eltitkolni, honnan indultak el” – hívta fel a figyelmet Arafat, példaként említve, hogy voltak, akik Olaszországból indulva Ukrajna érintésével Giurgiun keresztül léptek be az országba, és közben többször is átszálltak, hogy eltitkolják, honnan jönnek. „A felelősségérzetükre apellálunk, mert saját szüleiket, nagyszüleiket sodorják veszélybe” – tette hozzá.

Az államtitkár ugyanakkor felszólította a külföldről érkezőket, hogy működjenek együtt a hatóságokkal a vírus terjedésének fékezése érdekében.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában