Határsértés

2021.10.06. 12:30

Arad megye: 15 menekültet találtak a határőrök

Az Arad megyei határőrök 15 bangladesi, indiai és afganisztáni személyt tartóztattak fel, akik három tehergépkocsiban elrejtőzve megpróbáltak illegálisan átkelni a román-magyar határon.

Négy afganisztáni személyt a gyulavarsándi határátkelőhöz érkezett, Szlovákiába motorolajat szállító tehergépkocsi rakterében fedeztek fel. A menekültek közül a legfiatalabb 16 éves, a legidősebb 18; a járművet egy román sofőr vezette – tájékoztatott szerdán az Arad megyei határrendészet.

A nagylaki autópálya-határátkelőnél két, szintén román állampolgárságú sofőrök vezette kamionban 11 migránsra bukkantak a határőrök. Azonosításukkor kiderült, hogy Bangladesből, Afganisztánból és Indiából érkeztek, a legfiatalabb 18, a legidősebb 35 éves, mindannyian menedékjogot kértek korábban Romániától. A kamionok autóalkatrészeket és személygépkocsikat szállítottak Németországba és Olaszországba.

A hatóságok minden esetben bűnvádi eljárást indítottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában