Figyelmeztetés

2020.08.15. 13:44

ANM: Másodfokú viharriasztás vasárnap reggelig 12 megyében

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Forrás: Alexandru Nițescu

Másodfokú (narancssárga jelzésű), az ország 12 megyéjét érintő, vasárnap reggelig érvényes viharriasztást adott ki szombaton az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM), illetve egy elsőfokú (sárga), rossz időre vonatkozó riasztást, amely az ország több mint háromnegyedére érvényes.

A meteorológusok szerint szombat déltől vasárnap reggel 6 óráig a Bánság déli, Erdély délnyugati, Olténia északi részében, valamint a Keleti-Kárpátokban és a Déli-Kárpátok nyugati részében záporok-zivatarok, felhőszakadások, villámlások várhatók, a szél rövid időszakokra erősebben fog fújni. A csapadék mennyisége meghaladhatja a 30-40 litert négyzetméterenként, kisebb kiterjedésű területeken az 50-70 litert is.

Szombat délelőtt 10 órától vasárnap délután 4 óráig elsőfokú, rossz időre vonatkozó riasztás érvényes az ország legnagyobb részében. Ez idő alatt időszakosan légköri instabilitás lép fel, villámlásokra, záporokra, felhőszakadásokra lehet számítani, illetve szélviharra és jégesőre is. A csapadék mennyisége meghaladhatja a 20-25 litert négyzetméterenként, kisebb kiterjedésű területeken pedig a 40-60 litert.

Az ANM ugyanakkor fokozott légköri instabilitásra vonatkozó figyelmeztetést adott ki a régiók többségére, amely vasárnap lesz érvényes 10 és 23 óra között.

Borítókép: Illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában