Hallgassa élőben!

FRISSÍTVE l Alkotmányos konfliktus van a parlament és a kormány között

Agerpres

FRISSÍTÉS

A parlamentnek meg kell vitatnia az USR PLUS és a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) által benyújtott bizalmatlansági indítványt, és szavaznia kell róla – közölte kedden az alkotmánybíróság (CCR).

Közleményében a taláros testület leszögezi, az alkotmánybírák egyöntetű döntéssel befogadták Florin Cîţu miniszterelnök beadványát, és megállapították, hogy alkotmányos természetű jogi konfliktust idézett elő a parlament és a kormány között az USR PLUS és az AUR által benyújtott bizalmatlansági indítvány. Ugyanakkor a parlamentnek az alkotmányos eljárás szerint meg kell vitatnia a bizalmatlansági indítványt és szavaznia kell róla – mondja ki a határozat.


FRISSÍTÉS

Florin Cîţu szeptember 8-án nyújtotta be a CCR-hez beadványát, a kormány és a parlament közötti alkotmányos természetű jogi konfliktus megállapítását kérve az USR PLUS és az AUR bizalmatlansági indítványa kapcsán. A miniszterelnök „a végrehajtó hatalommal szembeni alkotmányellenes, tisztességtelen és visszaélésszerű magatartásra” hivatkozott, mivel szerinte a bizalmatlansági indítványt „az alkotmány 113. cikkelyének 2. bekezdésében foglalt alkotmányos rendelkezések megsértésével” kezdeményezték, nyújtották be és ismertették a kormánnyal.


Alkotmányos természetű jogi konfliktust idézett elő a parlament és a kormány között az USR PLUS és az AUR által benyújtott bizalmatlansági indítvány. Az alkotmánybíróság illetékesei megerősítették az AGERPRES hírügynökségnek, hogy a taláros testület egyöntetű döntéssel befogadta Florin Cîţu miniszterelnök beadványát.

 Szabó Istvánra emlékeztek a sakkozók
A Csongor és Tünde a Szigligeti színpadán
Szardínián pihen a szemlőhegyi házaspár
Random luxusútjukkal saját táboruk álszent politikáját semmisítik meg.
Ciucă politikai fegyverszünetet kér a parlamenti pártoktól
Magyarország élen jár az igazságszolgáltatás digitalizációjában