Petíció

2021.09.29. 14:07

Aláírásgyűjtésbe kezd a PSD a földgáz és az elektromos áram árának korlátozásáért

Fotó: hirmondo.ro

A Szociáldemokrata Párt (PSD) szerdán bejelentette, hogy aláírásgyűjtésbe kezd a földgáz és az elektromos áram árának korlátozásáért.

Közleményük szerint a parlamentbe korábban beterjesztett törvénytervezetük nemcsak az energiaárak felső határát szabná meg hat hónapra, hanem kompenzálná a fogyasztóknak az eddigi drágulások miatt megnövekedett költségeit is.

A PSD a petíciójukat támogató aláírásokat a törvénytervezetük vitája során a parlamentbe is benyújtja, így akarja meggyőzni a kormánypártokat arról, hogy 'szavazzák meg több százezer román család támogatását'.

A szociáldemokraták szerint törvénytervezetük elfogadása az egyetlen konkrét megoldás arra, hogy tavaszig a háztartási fogyasztók energiaszámlája elviselhető legyen.

Közleményében a PSD emlékeztet: tervezetük szerint az elmúlt hat hónapban jegyzett árak átlaga jelentené a földgáz és az áram árának felső határát a következő hat hónapban. A párt petícióját a https://www.psd.ro/plafonare-preturi-energie/ weboldalon lehet aláírni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában