COVID-19

2020.06.10. 14:00

Adó a többletkiadásokért

Egyre több romániai vendéglátóipari egység kezdett el öt lejes adót hozzáadni a vendégek számláihoz, hasonlóan az amerikai modellhez. Az úgynevezett COVID-19 adó ötletét Dánia is átvette, és Romániában is kezd elterjedni. Az economica.net portálon egy étteremtulajdonos azzal magyarázta az új adó bevezetését, hogy rengeteg biztonsági intézkedést kellett meghozni az étteremben, ez pedig pénzbe kerül, többletkiadást jelent a helynek. Emellett állította: sok hasonló példát látott, nemcsak az éttermek, hanem például a fogorvosok esetében is.

Az Adó- és Pénzügyi Hivatal (ANAF) szerint ennek az adónak semmilyen törvényes alapja nincs. Abban az esetben, ha a vendéglátóhely egyik szolgáltatásaként van elkönyvelve, és a vendég tudja előre, hogy ezt ki kell majd fizetnie, rendben van, de ha meglepetésszerűen éri a dolog, bátran fordulhat a fogyasztóvédelemhez, nyilatkozták az economica.net-nek az ANAF illetékesei.

Fotó: economica.net

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában