Megfigyelések

2020.10.19. 18:06

A tanfelügyelőségek monitorozni fogják az oktatási folyamatot

Marius Ovidiu Nistorral, a Spiru Haret Szakszervezeti Tömb elnökével és Simion Hăncescuval, a Tanügyi Szabad Szakszervezetek Szövetségének elnökével tartott megbeszélést hétfőn Monica Anisie oktatási miniszter a hatékony online oktatásról.

A tárca közleménye értelmében a szakszervezetek képviselői a tanfelügyelőségek munkatársaival és az iskolák vezetőségével közösen a minél nagyobb hatékonyság érdekében monitorozni fogják mind a hagyományos, fizikai jelenléttel zajló oktatás, mind az online oktatás folyamatát, emellett támogatást nyújtanak a pedagógusoknak a tárca által rendelkezésre bocsátott online oktatási felületek (G suite for Education és Microsoft Office 365 A1) megfelelő és biztonságos körülmények között való használatában.

Arról is döntés született, hogy mind a tanerőknek, mind a tanulóknak és szüleiknek alá kell írniuk egy kötelezettségvállalási nyilatkozatot a digitális munkarendet szabályozó keretmódszertan előírásainak kiegészítéseként, amely többek között a személyes adatok védelmét és a képmáshoz való jog védelmét biztosítja.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában