Mindennapi hősök

2020.04.05. 14:28

A szomszédok meghurcolták, a katonák virágot vittek neki

A romániai koronavírus-járvány nemcsak betegellátás szempontjából jelent páratlan kihívást az egészségügyben dolgozók számára, hanem a kevés szabadidejüket is megnehezíti.

A napokban a hotnews.ro hírportál számolt be annak a galaci járványkórházban dolgozó ápolónak az esetéről, akivel szomszédai bántak méltatlanul, amint kiderült, hogy abban a kórházban koronavírusos betegeket is kezelnek. „A szomszédaim, akikkel már húsz éve élek egy tömbházban, klórt öntöttek a lakásom ajtajára. A tömbházban lévő kisboltból is kizavartak, azért, mert a járványkórházban dolgozom” – mesélte el a történteket az ápoló a " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Facebook-oldalán.

A katonaság is tudomást szerzett a nő helyzetéről, így egy munkanap végén katonák várták őt a tömbház előtt, virággal. „Soha nem gondoltam volna, hogy olyan időket fogunk élni, amikor önök fognak megvédeni minket. Szeretném, ha tudná, hogy mi önnel vagyunk” – fogalmazott az ápolót köszöntő katonatiszt, majd a katonák megtapsolták, és meghajoltak a nő előtt. Az ápoló nem találta a szavakat, hogy hogyan köszönhetné meg a kedvességet, amivel remélhetőleg a szomszédok számára is sikerült példát statuálni, és a sérelmek kapcsán elmondta: tudja, hogy nem ezt a bánásmódot érdemelné.

A megajándékozásról készült videófelvételt itt tekinthetik meg:

[embed]]

Borítóképünkön: a megajándékozás pillanata

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában