Egyeztetés

2021.09.22. 15:26

A szakemberekkel kell egyeztetni az oltás kötelezővé tételéről

Fotó: digi24.ro

Mindenekelőtt a szakemberekkel kell egyeztetni a koronavírus elleni oltás kötelezővé tételéről a kulcsfontosságú ágazatokban dolgozók számára – nyilatkozta szerdán Florin Cîţu. A miniszterelnök továbbra is kiáll amellett, hogy az oltást megtagadó egészségügyi dolgozókat saját költségükön teszteljék.

A kormányfő annak kapcsán beszélt erről, hogy kedden Klaus Iohannis államfő azt mondta: kötelezővé kell tenni a koronavírus elleni oltást a kulcsfontosságú ágazatok bizonyos szegmenseiben dolgozók számára.

„Az ilyen javaslatoknak a szakemberek részéről kell érkezniük, nem csak tőlünk, politikusoktól” – fogalmazott Cîţu.

Hozzátette, az oltás kötelezővé tétele esetén több tényezőre oda kell figyelni, például azt is meg kell szabni, hogy mi történik, ha egy alkalmazott elutasítja a vakcinát. Ezért meglátása szerint szerencsésebb lenne a saját költségen való tesztelés bevezetése.

„Engedjék meg tehát, hogy az oltás kötelezővé tételéről szóló vitát a szakértőkkel folytassam le. Ha a következtetés az lesz, hogy ez a legjobb megoldás, én egyetértek” – nyomatékosította a miniszterelnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában