parlamenti választások

2020.10.18. 17:40

A PSD szenátusi jelöltlistáján indul az Országos Járványtani Intézet igazgatója

A Szociáldemokrata Párt (PSD) szenátusi jelöltlistáján indul Adrian Streinu-Cercel, a Prof. Dr. Matei Balş Országos Járványtani Intézet igazgatója.

A hírt Marcel Ciolacu PSD-elnök jelentette be vasárnap.

Ciolacu sajtótájékoztatón köszönte meg Cercel professzornak, hogy igent mondott felkérésére, és kijelentette, hogy a parlamentnek a legjobb szakemberekre van szüksége a világjárvánnyal vívott küzdelemhez.

Adrian Streinu-Cercel ugyanazon a sajtótájékoztatón úgy nyilatkozott, a szenátus tagjaként az egészségügyi problémák megoldásán, a román egészségügyi rendszer újragondolásán szeretne dolgozni. Ehhez a feladathoz nem elég a Matei Balş Országos Járványtani Intézet élén betöltött tisztsége, ehhez törvényhozói tisztségre van szükség – tette hozzá.

Azt is elmondta, hogy amennyiben a parlament tagjává válik, le fog mondani a Matei Balş Országos Járványtani Intézet vezetői funkciójáról.

Adrian Streinu-Cercel a PSD bukaresti szenátusi listájának második helyén indul a parlamenti választásokon. Ugyanazon lista első helyét Gabriela Firea foglalja el.

Borítóképünkön: Adrian Streinu-Cercel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában