kampány

2020.11.22. 19:57

A Nemzeti Bank közleményben fejezte ki vasárnap rosszallását a PSD kampányvideója miatt

A Román Nemzeti Bank (BNR) közleményben fejezte ki vasárnap rosszallását amiatt, hogy az intézmény szakemberei nyilakozatainak szövegkörnyezetből kivett részleteit használják a választási klipekben.

„A Román Nemzeti Bank határozottan elutasítja, hogy a Szociáldemokrata Párt (PSD) az intézmény szakemberei szövegkörnyezetből kivett régebbi vagy újabb nyilatkozatainak részleteit használja fel választási klipekben A BNR egy politikamentes, független intézmény, és az ilyen nyilatkozatok visszaélésszerű felhasználása, befolyásolja intézményünk státusát és semlegességét”- szögezi le a jegybank közleménye.

A Román Nemzeti Bank arra kéri az összes politikai pártot, hogy ne használja fel inkorrekt módon a bank egyes képviselőinek véleményét.

„Az BNR álláspontját tükröző összes elemzés és vélemény megtalálható az intézmény honlapján közzétett jelentésekben és elemzésekben, vagy a jegybank kormányzójának sajtónyilatkozataiban” – jegyzi meg a közlemény.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában