Koronavírus Romániában

2020.03.10. 18:00

A magánorvosok 250 intenzív terápiás betegágyat bocsátanak szükség esetén a román hatóságok rendelkezésére

Kétszázötven intenzív terápiás betegágyat bocsát szükség esetén a román egészségügyi hatóságok rendelkezésére a magánegészségügyi szolgáltatókat tömörítő szervezet, a PALMED.

Vuhan, 2020. februr 8. Az j koronavrussal fertzttek elklntjnek betegeit poljk vdruhs nvrek a Hupej tartomnybeli Vuhan egyik krhzban 2020. februr 6-n. A vrus elidzte tdgyullads hallos ldozatainak szma 722-re emelkedett februr 8-n Knban, a legtbben a jrvny gcpontjban, Hupej tartomnyban hunytak el. MTI/EPA/FeatureChina/Jan Cseng

Forrás: MTI/EPA/FeatureChina

Fotó: Jüan Cseng

A PALMED elnöke, Cristian Hotoboc a Facebookon közölte, hogy az egészségügyi minisztérium hétfőn megfogalmazott felhívására válaszolva, a COVID-19 vírus miatt kialakult helyzetre való tekintettel az ország 11 településén biztosít szükség esetén intenzív terápiás betegágyakat.

„Azonnal reagálni fogunk a román hatóságok kéréseire és aktívan részt fogunk venni mindennel, ami a jelen helyzetben szükséges” – üzeni a PALMED.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában