Aktuálpolitika

2020.07.13. 18:00

A kormány cáfolja Ciolacu állítását

Cáfolta a kormány Marcel Ciolacu képviselőházi elnök azon állítását, miszerint a járványhelyzetben és biológiai veszély esetén elrendelhető intézkedésekről szóló törvény tervezetét nem hagyta jóvá az igazságügyi minisztérium.

A kormány közleményt adott ki, amely értelmében Marcel Ciolacu, a Szociáldemokrata Párt ügyvivő elnöke és a képviselőház elnöke hamisan állítja, hogy a karanténtörvény nem kapta meg az igazságügyi tárca jóváhagyását.

„A kormány által július 6-i ülésén elfogadott törvénytervezetet pozitívan véleményezte az igazságügyi minisztérium, melynek észrevételei bekerültek a jogszabálytervezet szövegébe. Ugyanazon a napon, sürgősségi eljárással a tervezet a képviselőház elé került, amely első házként július 9-én elfogadta azt, anélkül, hogy felmerültek volna a Marcel Ciolacu által ma jelzett problémák” – olvasható a kabinet közleményében.

Állítása alátámasztására a kormány a sajtó rendelkezésére bocsátotta az igazságügyi minisztérium jóváhagyását.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában