Oktatás

2021.09.27. 11:49

A fakultások 12,2 százalékában online zajlik az oktatás

Fotó: szekelyhon.ro

A Romániai Hallgatói Szervezetek Országos Szövetségének (ANOSR) hétfőn közölt adatai szerint a működési forgatókönyvüket eddig ismertető egyetemi karok 12,2 százalékában teljes egészében online zajlik az elsőévesek oktatása.

A fakultások 52,2 százaléka vegyes módszert alkalmaz, azaz az előadások online zajlanak, míg a szemináriumokat és laboratóriumi gyakorlatokat a diákok jelenlétében tartják meg. A karok 35,59 százaléka teljes egészében jelenléti oktatással kezdi a tanévet.

Közleményében az ANOSR kifogásolja, hogy a 2021-2022-es tanév „ugyanazoknak az akut problémáknak az árnyékában” kezdődik az egyetemisták számára, mint a tavalyi.

A hallgatói szervezet szerint néhány kivételtől eltekintve mindeddig „a bejelentés szintjén maradt” az egyetemeknek az a korábbi ígérete, hogy oltóközpontokat hoznak létre a campusokban és könnyítéseket vezetnek be a beoltott hallgatók számára .

Közleményükben emlékeztetnek arra is, hogy a diákoknak a 2021-2022-es tanévben sem lesz joguk ingyenes vasúti közlekedéshez és az ösztöndíjak az infláció ellenére „minimálist sem” módosultak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában