Hallgassa élőben!

COVID-igazolványhoz kötnék a gazdasági tevékenységeket egyes településeken

A kormánynak nem áll szándékában leállítani a gazdasági tevékenységeket a 3 ezreléket meghaladó fertőzöttségi rátájú településeken, ám fontolóra veszi annak az intézkedésnek a bevezetését, hogy csak uniós digitális COVID-igazolvány birtokában lehessen betérni kávézókba, vendéglőkbe, vagy részt venni esküvőkön és keresztelőkön.

Agerpres

Erről egy újságírói kérdésre válaszolva beszélt a miniszterelnök a szerdai kormányülés utáni sajtótájékoztatóján. Florin Cîţu kifejtette: a 3 ezreléket meghaladó fertőzöttségi rátájú településeken a gazdaság működtetéséhez szükség van a „monitorozás valamilyen formájára”. Erre alkalmas eszköz a QR-kóddal ellátott uniós COVID-igazolvány, ezért terítékre került az a javaslat, az éttermek és a kávézók csak igazolvánnyal rendelkező vendégeket engedjenek be – magyarázta.

„Ez egy javaslat, amit jóvá kell hagynia az országos vészhelyzeti bizottságnak is. Emellett természetesen a vendéglői alkalmazottaknak maszkot kell viselniük, tehát lesznek más feltételek is. Ám az alapelv az, hogy ne állítsuk le a gazdaságot 3 ezrelék fölötti fertőzöttségi ráta esetén” – részletezte a miniszterelnök.

Kérdésre válaszolva Florin Cîţu elmondta, a kormány legkésőbb jövő héten dönt arról, hogy az uniós COVID-igazolvány birtoklásához köti-e vendéglők, kávézók látogatását, és az esküvőkön, keresztelőkön való részvételt.Ingyenes szuperkoncerttel ünnepel az idén 30 éves Szerencsejáték Zrt.
A helyszínen felállított értékesítési pontokon befolyt összeget a cég 100 százalékban az Ökumenikus Segélyszervezetnek ajánlja fel.
Demográfiai csúcs: a családnak nincs alternatívája
A családnak nincs alternatívája – jelentette ki a családokért felelős tárca nélküli miniszter pénteken a IV. Budapesti Demográfiai Csúcson mondott zárszavában.
Budapest mellett idén Veszprémben is lesz Kávéházak Éjszakája
A két várost magába foglaló rendezvénysorozaton zenei koncertek, könyvbemutatók, irodalmi beszélgetések kávészakmai, illetve kóstolóprogramok lesznek.
Tragédia: öt ember halt meg egy balesetben Abonynál
Egy kistehergépkocsi hátulról egy kamionnak ütközött.
Jövőre 400 milliót ad a kormány nemzetiségi táborokra
A járvány ellenére idén 366 tábort szerveztek meg a támogatásokból a hazai nemzetiségek.