Stabil az állapota

2021.04.20. 17:56

A bukaresti katonakórházba szállítják a lezuhant vadászgép pilótáját

Fotó: news.ro

Stabil a Maros megyében lezuhant vadászgép katapultált pilótájának állapota, Andrei Criste repülő őrnagyot a nap folyamán a bukaresti központi katonakórházba szállítják.

A védelmi minisztérium tájékoztatása szerint a marosvásárhelyi megyei sürgősségi kórházban felmérték a pilóta állapotát, megállapították, hogy nincs életveszélyben, és jóváhagyták a bukaresti központi katonakórházba való átszállítását. A tervek szerint kedd este szállítják a fővárosba a Román Légierő egy C-130 Hercules típusú gépével.

Andrei Criste repülő őrnagy 2008 óta katonai pilóta, 600 óra repülési tapasztalata van szuperszonikus gépeken, és MiG-21 LanceR típusú vadászgépek vezetésére jogosító engedéllyel rendelkezik.

A szaktárca közleménye értelmében a balesetben érintett vadászgép 14 óra körül szállt fel az aranyosgyéresi légi bázisról, és gyakorlatozó repülést végzett két másik géppel együtt. Repülés közben a pilóta jelentette, hogy vészhelyzetben van, katapultált, majd a gép lezuhant a Maros megyei Dedrád (Dedrad) település térségében. A másik két gép 15 óra körül biztonságban visszaért a légi bázisra.

Az ügyben vizsgálatot indított a katonai ügyészség, ugyanakkor egy, a román hadsereg vezérkari főnöke által kijelölt bizottság is megvizsgálja a baleset körülményeit. A vizsgálat idejére felfüggesztik a gyakorlatozó repüléseket ezzel a típusú géppel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában