Választások 2020

2020.09.27. 16:47

Frissítve: Elutasította a BEC a szavazási folyamat meghosszabbítására vonatkozó javaslatot

Azzal az igényléssel fordult vasárnap a belügyminisztérium a Központi Választási Irodához (BEC), vizsgálja meg annak lehetőségét, hogy a szavazókörzeteknél sorban állók 21 óra után is élhessenek alkotmányos jogukkal.

Fotó: Alexandru Nitescu

Frissítés: Elutasította a Központi Választási Iroda (BEC) a belügyminisztérium arra vonatkozó igénylését, hogy a szavazókörzeteknél 21 órakor sorban állók még élhessenek alkotmányos jogukkal. A BEC 18 órától ülésezett vasárnap, a napirendi pontok között a pártoknak a szavazási folyamattal kapcsolatos igénylései, illetve a belügyminisztérium javaslata szerepelt.

A szaktárca azt kérte a BEC-től, vizsgálja meg annak lehetőségét, hogy a szavazóhelyiségeknek helyet adó épületek környékén várakozók 21 óra után is élhessenek választójogukkal. A hatályos törvény szerint csak a szavazóhelyiségen belül tartózkodóknak engedik meg, hogy 21 óra után voksoljanak.

A koronavírus-járvány miatt speciális óvintézkedések mellett zajlik a szavazás a vasárnapi önkormányzati választásokon.


Az információt belügyi illetékesek is megerősítették az AGERPRES hírügynökségnek. A jelenleg hatályban levő törvény szerint csak a szavazóhelyiségen belül tartózkodóknak engedik meg, hogy 21 óra után voksoljanak.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában