Pénz van

2020.09.03. 18:18

875,5 millió eurót hagyott jóvá az Európai Bizottság a Nagyszeben-Piteşti autópálya építésére

 875,5 millió eurót hagyott jóvá a kohéziós alapból az Európai Bizottság (EB) a Nagyszeben-Piteşti autópálya építésére – közölte csütörtökön az EB sajtóosztálya.

Forrás: Facebook/Asociatia Pro Infrastructura

Az EB hangsúlyozza: ez lesz az első sztráda, amely átszeli a Kárpátokat, és ez nagy előrelépést jelent a Rajna-Duna közlekedési folyosó szempontjából, pályán lehet majd közlekedni Nagylaktól egészen a konstancai kikötőig.

„Ez a projekt megoldja a romániai közlekedési hálózat jelentős forgalmi problémáját. Növeli a közúti biztonságot, lerövidíti az utazási időt, és csökkenti az utas- és az áruforgalom költségeit. Nagyon pozitív hatással lesz a térség gazdaságára és az emberek életminőségére” – jelentette ki Elisa Ferreira kohézióért és reformokért felelős biztos.

A IV-es páneurópai folyosó részét képező Nagyszeben-Piteşti autópálya 122,11 kilométer hosszú, és az osztrák Porr Construct társaság építi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában