Koronavírus Romániában

2020.10.13. 12:38

31 megyében és a fővárosban meghaladta a 100-at a százezer lakosra vetített esetszám

Az elmúlt héten igazolt új koronavírusos megbetegedések több mint 35 százalékát Bukarestben, valamint Iaşi, Bákó, Temes és Kolozs megyében jegyezték, ugyanakkor 31 megyében és a fővárosban meghaladta a 100-at a százezer lakosra vetített esetszám – közölte kedden az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP).

19 March 2020, Schleswig-Holstein, Elmshorn: At a drive-in test station, doctor Antje Klein packs a swab from a possibly infected person into a plastic bag. People with suspected Covid-19 can be tested here by appointment. Photo: Daniel Reinhardt/dpa (Photo by Daniel Reinhardt/picture alliance via Getty Images)

Fotó: picture alliance

A heti rendszerességgel kiadott jelentés értelmében az október 5-e és 11-e között jegyzett új megbetegedések 35,4%-át Bukarestből, valamint Iaşi, Bákó, Temes és Kolozs megyéből jelentették.

Ugyanakkor a COVID-19-cel összefüggésbe hozható elhalálozások 27,6 százalékát a fővárosban, illetve Prahova, Fehér, Arad és Olt megyében regisztrálták.

31 megyében és a fővárosban meghaladta a 100-at a százezer lakosra vetített esetszám. Minden huszonkilencedik fertőzött egészségügyi alkalmazott – derül ki az INSP adatsorából.

38 megyében és a fővárosban növekvő tendenciát mutatott az új megfertőződések száma, míg Vaslui, Szatmár és Iaşi megyében stagnál a helyzet.

Múlt héten ugyanakkor 375 fertőzési gócról érkezett jelentés.

Az elhunytak 81,6 százaléka 60 éven felüli volt, 60,1 százalékuk férfi. A gyógyulási ráta 78,9 százalékos volt.

A koronavírus okozta szövődmények miatt eddig elhunytak 95,4%-a más betegségekben is szenvedett, például szív- és érrendszeri, neurológiai, vese- vagy tüdőbetegségük volt, cukorbetegek vagy elhízottak voltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában