Sürgősségi rendelet

2020.05.22. 07:22

2,3 millió rászorulónak biztosít ingyenesen védőmaszkot a kormány

Elfogadta csütörtöki ülésén a kormány azt a sürgősségi rendeletet, amelynek értelmében 2,3 millió rászoruló személynek biztosítanak ingyenesen védőmaszkokat.

A kormányülést követően Nelu Tătaru egészségügyi miniszter azt mondta, személyenként 50 védőmaszkot osztanak majd ki két hónapra.

A következő hátrányos helyzetű csoportokba tartozók kaphatnak védőmaszkokat ingyen: a 2001/416-os törvény alapján biztosított szociális segélyből részesülő családok tagjai; a 2010/277-es törvény alapján biztosított családfenntartási pótlékban részesülő családok tagjai; a 704 lejnél kisebb összegű nyugdíjban részesülők; azok a rokkantsági kategóriákba besorolt személyek, akiknek kizárólag szociális juttatásokból származik jövedelmük (a 2006/448-as törvény 42-es és 58-as cikke alapján).

Az egyéni védőeszközöket az egészségügyi minisztérium szerzi be, és a megyei közegészségügyi igazgatóságokon keresztül juttatja el a helyi hatóságokhoz. Ennek érdekében 230 millió lejjel egészítik ki a szaktárca költségvetését.

,,A rendelet elfogadásától számított három napon belül a helyi hatóságok el kell hogy küldjék a megyei közegészségügyi igazgatóságoknak a jogosult személyek listáját, és amint megtörténik a beszerzés, az igazgatóságoknak három napon belül továbbítaniuk kell a maszkokat a helyi hatóságoknak„ – mondta még Tătaru.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában