Halálesetek

2020.04.09. 09:10

FRISSÍTVE: Nőtt a koronavírus áldozatainak száma

Frissítés: Újabb két koronavírussal fertőzött személy halt meg Romániában, ezzel 248-ra nőtt a COVID-19 halálos áldozatainak száma – tájékoztatott csütörtök este a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS). Meghalt egy 59 éves, Teleorman megyei férfi, és egy 60 éves, Brassó megyei férfi. Mindketten több más súlyos betegségben szenvedtek.


Frissítés: Újabb tizenhét koronavírussal fertőzött személy halt meg Romániában, ezzel 246-ra nőtt a COVID-19 halálos áldozatainak száma – tájékoztatott csütörtökön a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS).

Az elhunytak 47 és 83 év közöttiek voltak, kilenc férfi és nyolc nő. Meghalt egy 83 éves, Hunyad megyei férfi, egy 57 éves, Suceava megyei férfi, egy 59 éves, Suceava megyei férfi, egy 56 éves, Suceava megyei nő, egy 56 éves, Beszterce-Naszód megyei férfi, egy 71 éves, Suceava megyei férfi, egy 47 éves, Suceava megyei férfi, egy 72 éves, Suceava megyei férfi, egy 67 éves, Temes megyei nő, egy 78 éves Kovászna megyei nő, egy 49 éves, Kovászna megyei férfi, egy 69 éves, bukaresti nő, egy 72 éves, bukaresti nő, egy 63 éves, Vrancea megyei nő, egy 62 éves, Galac megyei nő, egy 81 éves, Galac megyei nő, és egy 71 éves, Temes megyei férfi.

Többségük több más kórban is szenvedett.


Hét, koronavírussal diagnosztizált személy halálát jelentette csütörtök reggel a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS).

Ezzel 227-re nőtt azoknak az igazolt COVID-19-fertőzötteknek a száma Romániában, akik nem élték túl a betegséget.

Legutóbb két nő és öt férfi halt meg, a legfiatalabb 64, a legidősebb 88 éves volt.

A 221. eset egy 88 éves bukaresti férfi, aki cukorbetegségben, magas vérnyomásban, neoplazmában és Alzheimer-kórban szenvedett. Április 6-án halt meg.

A 222. eset egy 80 éves bukaresti nő, aki diabéte szben, máj-, szív- és vesebetegségben szenvedett. Április 2-án hunyt el.

A 223. eset egy 81 éves Brassó megyei férfi, aki túlsúlyos és cukorbeteg volt, mitrális szívbillentyű-elégtelenségben

szenvedett. Szervezete április 8-án adta fel a harcot a betegségekkel.

A 224. eset egy Maros megyei 64 éves nő, aki szívbeteg, túlsúlyos és diabéteszes volt. Április 8-án hunyt el.

A 225. eset egy 66 éves, szintén Maros megyei, vesebeteg férfi, aki április 7-én vesztette életét.

A 226. eset egy Hunyad megyei 86 éves nő, aki a magas vérnyomás mellett demenciában, krónikus obstruktív tüdőbetegségben szenvedett és mozgásképtelen volt. Április 5-én halt meg.szben, máj-, szív- és vesebetegségben szenvedett. Április 2-án hunyt el.

A 223. eset egy 81 éves Brassó megyei férfi, aki túlsúlyos és cukorbeteg volt, mitrális szívbillentyű-elégtelenségben

A 227. eset egy 70 éves Fehér megyei asszony, aki cukorbeteg és magas vérnyomásos volt. Április 8-án hunyt el.

Mindannyian férfiak, a legfiatalabb 35, a legidősebb 85 éves volt.

A 35 éves bukaresti férfi vesebetegségben szenvedett. Március 30-án diagnosztizálták COVID-19-cel, 31-én kómába esett, lélegeztetőgépen volt, április 2-án halt meg.

Egy 51 éves Beszterce-Naszód megyei férfi olyan személyekkel került kapcsolatba, akik az országba való hazatérésük után nem tartották be a lakhelyi karantén előírásait. Április 7-én hunyt el.

Az 58 éves Arad megyei férfit tüdőgyulladással és súlyos légzési elégtelenséggel szállították kórházba április 5-én. Április 7-én meghalt.

Egy 61 éves Szeben megyei férfiről március 27-én derült ki, hogy koronavírussal fertőzött, április 7-én adta fel a harcot a szervezete a betegséggel szemben. A páciens cukorbeteg volt és psoriasisban szenvedett.

A 85 éves férfi Suceava megyei volt. A COVID-19 mellett szintén más betegségekben is szenvedett (Parkonson-kór, glaukóma). Március 31-én lett pozitív a koronavírus-tesztje, április 3-án vesztette életét.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában