Járulékok

2024.04.10. 15:07

Rafila szerint a krónikus betegek mentesülni fognak a betegszabadság idején folyósított juttatás járulékkötelezettsége aló

Agerpres

Alexandru Rafila szerdán kijelentette, hogy minden krónikus beteg mentesülni fog a betegszabadság idején folyósított juttatás járulékkötelezettsége alól.
Az egészségügyi miniszter szerint a kormány jelenleg dolgozik a keddi ülésén elfogadott sürgősségi rendelet pontosításán, hogy minden krónikus betegségben szenvedő személy, akit érintett volna a 10 százalékos egészségügyi szolgáltatási járulék bevezetése, mentesülhessen a járulék kifizetése alól.
Az újságírók azon kérdésére, hogy változhat-e még az a lista, amely a betegszabadságon lévő személyek bizonyos kategóriáit a 10 százalékos egészségügyi szolgáltatási járulék kifizetése alól mentesíti, Rafila azt válaszolta, hogy véleménye szerint igen, mert szükség van pontosításokra ezen a téren, hogy minden krónikus betegséget figyelembe vegyenek.
'A pácienseket tömörítő több egyesület is aggódik, és ezeknek az aggodalmaknak meg kell szűnniük' - szögezte le a tárcavezető.
A kormány keddi ülésén elfogadta azt a sürgősségi rendeletet, amelyik mentesíti a betegszabadságon lévő személyek bizonyos kategóriáit a 10 százalékos egészségügyi szolgáltatási járulék kifizetése alól.
Mihai Constantin kormányszóvivő elmondta, hogy a Ciolacu-kabinet voltaképp az erről szóló, múlt csütörtökön elfogadott jogszabályt pontosította még a Hivatalos Közlönyben való megjelenése előtt, mert félreértelmezhető volt. A kedden elfogadott módosítás lényege, hogy a gyakori betegségekben szenvedő személyek betegszabadsága idején folyósított juttatás járulékköteles, de egy sor más betegségben szenvedők juttatása nem.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában