Látogatás

2023.08.29. 17:52

Iohannis a súlyos égéssérülteket kezelő központról: történt előrelépés, de messze állunk még az ígéretektől

Van némi haladás a súlyos égéssérülteket kezelő központ ügyében, "de még messze állunk attól, amit megígértek" - jelentette ki Klaus Iohannis kedden a bukaresti sürgősségi klinikai kórháznál, miután meglátogatta a crevediai robbanás itt kezelt sérültjeit.

Forrás: presidency.ro

Agerpres

Az államfő az újságíróknak nyilatkozva elmondta, beszélt a súlyos égéssérülteket kezelő központ témájáról a bukaresti kórház vezetőségével is, akik úgy vélekedtek, hogy némi előrelépés történt az ügyben, "de még messze állunk attól, amit megígértek". "Vagy eltúlzottak voltak az ígéretek, vagy nem voltak kellőképpen elkötelezettek azok, akiknek mozdítaniuk kellett volna a dolgokon" - fogalmazott.
Iohannis hozzátette, a politikusok a "választások hevében" használják olykor a "bukott állam" kifejezést, de ez nem jelenti azt, hogy semmi sem működik Romániában. Példaként hozta fel a meglátogatott bukaresti sürgősségi klinikai kórházat, amely szerinte "példás" munkát végez. "Nem szabad mindent egy kalap alá venni" - nyomatékosította.
Megkérdezték tőle az újságírók, hogy az államelnöki pozícióból lehetett-e volna többet tenni a súlyos égéssérülteket kezelő központ ügyének előmozdításáért, tekintve, hogy néhány évvel ezelőtt azt nyilatkozta, prioritásnak tekinti a kórházakat. Iohannis azt válaszolta, az államfőnek mindössze "formális" szerep jut ebben, a gyakorlati rész a kormányra hárul. Államelnökként az uniós alapok megszerzésével tud hozzájárulni az ügyhöz, és Brüsszelben összesen 80 milliárd eurót harcolt ki Romániának. Az összeg az uniós helyreállítási mechanizmus keretében az országnak járó alapokat is magában foglalja, és ebből "például ezt a problémát is meg lehet oldani" - magyarázta. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában